Tavasz, már úgy vártunk!

2018.03.13


Itt a tavasz! Az idő egyre melegebb, a napok egyre hosszabbak és lassan, végre búcsút inthetsz a téli lehangoltság utolsó pillanatainak is. Tavasz illat járja át a levegőt, a természet is új életre kel. Vége a téli álomnak!

A hideg, fáradt idő gyakran a teljesítőképességedre és a hangulatodra is rátelepszik? Szeretnél újra formába lendülni, de nem tudod hogyan kezdd? 

Hozd ki magadból a legjobbat tippjeink segítségével!

🌳 🌼 🌷 🌺 💐 1. Mozdulj ki!

A hosszan tartó hideg és fagy végre utat enged a meleg levegő érkezésének, így a természet egyre csalogatóbb. A "téli álommal" töltött hónapok kényelmes, bekuckózós esti programjai azonban gyakran visszahúznak a lakás négy fala közé, így extra nagy belső energiára lesz szükséged ahhoz, hogy kimozdítsd magadat végre a kényelemből.

Ha egyedül nem megy, miért nem keresel magadnak néhány szervezett szabadtéri kikapcsolódást? Csatlakozz egy futó körhöz, merülj el a kültéri programok lehetőségeiben, jógázz a szabadban, vagy csak indulj hosszú sétákra barátaiddal! 

Hidd el, ezek a lehetőségek hamar feltöltenek pozitív energiával, nem mellesleg a szervezeted is megfogja hálálni a törődést. Nem kell elsőre nagy dolgokkal kezdened, már napi 20 perc intenzív séta is segít a jótékony folyamatok beindításában.

2. Kezdj el egy új mozgásfajtát!

Te is sokkal lustábbnak érezted magadat a hideg hónapokban? Ezzel nem vagy egyedül! A tavasz tökéletes időpont arra, hogy kipróbálj egy új edzésformát, mellyel újra kedvet kaphatsz a mozgáshoz. 

Első körben érdemes valami gyengébb edzéssel kezdened, majd a hetek múlásával és határaid feszegetésével egyre jobban növelheted az intenzitást és gyakoriságot is. Légy türelmes magaddal és a testeddel, ne akarj többet, mint ami megy, légy kitartó!

Találj rá a mozgás szeretetére, hiszen ez a legnagyobb húzóerő ahhoz, hogy később túlteljesíthesd önmagadat. 

3. Frissítsd fel a ruhásszekrényedet!

Ez talán a tavasz legjobb része! A fekete, szürke, bordó, sötétzöld összeállítások helyét végre vibráló színek veszik át. Pakold ki az össze téli holmit és engedd, hogy a színek és minták újra ellepjék a szekrényeket! 


Szerezz be pár új darabot is a gyűjteményedbe. Ne gondolkozz drága, megfizethetetlen szettekben. Törekedj a kényelemre és arra, hogy jól érezd magadat abban, amit viselsz. Nincs jobb érzés annál, mint amikor minden reggel magabiztosan és komfortosan vágunk neki a napnak! Ha egyenlőre nem tudod rávenni magadat az új darabok beszerzésére, ne add fel a céljaidat. 

4. Étkezz a lehető legszínesebben!

Most, hogy vége a téli szürkeségnek, a természet éledezik, színesedik körülötted. Ez pozitívan hat közérzetedre és gyakran már ennyi is elég, hogy színesebben és boldogabban lásd a világot! Csempészd a tavasz színeit ételeidbe! Gondolj boldogsággal minden étkezésre, vidítsd fel a tányérodat színesebbnél-színesebb zöldségekkel és gyümölcsökkel! 

A színkavalkád nem csak a hangulatodat doppingolja majd, de hasznos vitaminokkal is feltölti szervezetedet, ezáltal sokkal fittebbnek és kipihentebbnek érzed majd magadat. Nem beszélve a vágyott bikini body eléréséről!

5. Vedd körbe magadat növényekkel!

Ahogy éledezik a természet, egyre több növény kerül a boltok polcaira is. Kutatások bizonyítják, hogy a növények látványa tudat alatt nyugtató és pihentető hatással van szervezetedre ugyanakkor fokozza a teljesítőképességedet is. Vedd körbe magadat minél több zöld energiával és élvezd a tavaszt a négy fal között is.

6. Rendezd át az otthonod!

A tavasz a megújulás időszaka. Vedd fel a fonalat a természettel és újítsd meg otthonodat is! A tavaszi nagytakarítás egy tökéletes kezdet ahhoz, hogy felfrissítsd lakásod minden zugát, hogy tiszta alapokon vághass bele a lakás átrendezésébe. 


Hozd közelebb a természetet színes virágokkal és csinosítsd otthonodat pár új, igazán tavaszias díszpárnával, vagy akár függönnyel és szőnyeggel. El sem tudnád képzelni mennyit dob a hangulatodon pár új szín, az otthonod tisztasága és meghittsége. 

7. Szervezz több programot!A téli depresszió és bezártság érzet leküzdése nem egyszerű feladat, ezért a legjobb módszer, ha tudatosan indítod be a tavaszi zsongást a testedben és lelkedben.

Hívd át a haverokat egy társasjátékos estére, menjetek el közösen edzeni a parkba, vagy csak üljetek be egy kültéri kávézóba beszélgetni. A társas programok, nem csak mentálisan, de fizikálisan is felkészítenek az év legpörgősebb időszakára.

8. Kezd a napot egy kis citrommal!

Egy pohár citromos víz a legjobb, amivel elkezdheted a napodat. A citrom jótékony hatásainak köszönhetően, hidratálja a szervezetedet, beindítja a lúgosító folyamatokat és az emésztést is.

Minden nap egy pohárral az egészségedért!

9. Vizsgáltasd ki magad!
Minden évben fontos, hogy legalább egyszer kivizsgáltasd magadat, így mi is lenne jobb időpont erre, mint a tavaszi megújulás kezdete? 


Ahhoz, hogy tiszta lappal és pontos tervvel tudj belevágni a lelki és testi felfrissülésbe,  tudnod kell, melyek azok a vitaminok és ásványi anyagok, melyekre a leginkább szükséged van. 

Ha ezeket a lépéseket betartod, garantáltan 100%-os energiaszinttel élvezheted a tavasz és a nyár minden pillanatát!


Minden nap tégy egy lépést céljaid elérése felé!

🌳🌼🌷🌺💐 

Hornyák Verona
2018.03.13.