Szeptember, az újrakezdés hónapja!

2018.09.13

Itt van az ősz, itt van újra!  🍁🍁  

Ismét eltelt egy nyár és ahogy elérkezett a szeptember, teljesen új szemléletmóddal vágtunk bele a hétköznapi hajtásba. Elindult a suli, az egyetem, sokan új munkahelyen kezdtek, vagy szimplán teljesen máshogy állnak hozzá a munkahelyi napokhoz.

A napos órák száma csökken, hűl az idő és a legizgalmasabb nyári élmények is mögöttünk vannak már. Mégis rajtunk múlik, hogyan értékeljük az évszakváltást. Ne a szürkeséget és az újra kezdődő robotot lássuk meg a szeptember elérkezésében. Tekintsünk az ősz első hónapjára lehetőségként, egy új kezdetként és ne várjunk az újévi fogadalmakkal még hónapokig. 

Hogyan vágj bele az őszi újrakezdésbe? Milyen ötletekkel tudnád kiélvezni és kimaxolni az évszakváltást? Erre hoztunk most neked pár tippet.

🍁 🍂 🍃 🎃 


Mozogj a friss levegőn! 

Bizony, a mozgás minden évszakot végigkísér. Nem lehet kifogás az egyre hidegebb idő és a rövid nappalok. Az ősz és a tavasz, a két legjobb évszak ahhoz, hogy valami új, szabadtéri mozgásba kezdj! A futóversenyek kánaánja vár minket, hiszen az enyhe idő a legkellemesebb a szabadtéri programokhoz. 

Ha mozgásról van szó, persze nem csak edzésről, futásról beszélünk. Teljesen mindegy milyen formában, de tölts el időt a friss levegőn. Menj el sétálni a pároddal, csodáljátok az egyre színesebb tájat. Induljatok el felfedezőtúrára a hegyekbe, vagy egy hosszabb bicikliútra. A lényeg, hogy élvezzétek az idő adta lehetőségeket!

Tedd meg még ebben az évben! 

Van olyan dolog, amit 2018 januárjában megfogadtál, de mégsem kezdtél bele? Ha igen, akkor itt az ideje, hogy megvalósítsd a 2018-as céljaidat.

Ne legyints, hogy más úgy is mindegy, majd 2019-ben. Még van 3 hónapod, hogy belefogj! Óriási büszkeséggel fog eltölteni a tudat, hogy amit megígértél magadnak januárban, azt teljesítetted is év végéig.

Élvezd az ősz színeit! 

Még hogy az ősz szürke és unalmas. Ez a legszínesebb évszakunk! A föld színei csak úgy dübörögnek. Egy erdei séta alkalmával Te is megcsodálhatod őket! Akár gyerekekkel is elindulhatsz, gyűjtsetek gesztenyét és színes leveleket, terméseket! Nem csak csodás hétvégi program, de a lakásnak is méltó díszei lesznek majd. 

A színek persze nemcsak a természetben vannak jelen! Öltözködésünk és otthonunk is megújul! Míg nyáron az élénk sárga, zöld, rózsaszín árnyalatok voltak terítéken, most a piros, rézvörös és a mélyebb zöld, barna és sárga színeké a főszerep.

Bátran vásárolj merészebb darabokat, egy mustár sárga kabátot, vagy egy mély zöld pulcsit. Felejtsd el a feketét és a szürkét, hiszen ezek a hangulatodat is negatív irányba befolyásolják!

Frissítsd fel lakásod! 

Ideje, hogy elbúcsúzz a nyári dekorációtól és az élénk színektől! Frissítsd fel otthonod, jöhet a nagytakarítás és a szekrény mélyében megbújt őszi-téli dekoráció!

Bordó díszpárnák, mustár sárga cserepek és az igazi bekuckózós estékhez járó pihe-puha pokrócok. Ha gondolod, rakj ki egy fehér égősort a lakásban, pár mécsest és a meleg kakaó mellé, már a hangulat is tökéletes lesz.

Töltsd fel magad vitaminokkal! 

Lassan itt a tél, ezért fontos, hogy előre feltöltsd magadat jótékony vitaminokkal és ásványi anyagokkal! Turbózd fel az immunrendszered és légy ellenálló minden téli nyavalyára!

Itt egy zöldturmix recept, hogy akár már holnap reggel egy szuper egészséges vitaminbombával kezdhesd a napot!

  • fél citrom leve
  • 2 csésze spenót
  • 1 közepes banán
  • 1 közepes zöldalma
  • 2 dl szénsavmentes víz
  • 1 kávéskanál reszelt gyömbér

Hornyák Verona
2018.09.13.