Néhány program, ami garantáltan karácsonyi lázba hoz!

2017.11.28

Egy hónap sincs már és itt a Karácsony!🎄

A tél is beköszöntött, korán sötétedik...ki-ki már az első idei havazási élményen is túl van. Szívünk szerint többen picit lelassítanánk, befelé fordulnánk, azonban az ajándékvásárlás és az ünnepekre való készülés még hátra van! Kössük össze a kellemest a hasznossal, használjuk ki a programlehetőségeket, hogy minél előbb hangoljuk szívünket-lelkünket erre a csodálatos időszakra!

1. Karácsonyi vásár

Keresve sem lehetne jobb helyszínt találni az ünnepekre való hangolódáshoz, mint a karácsonyi vásárok! Jellemzően minden város főterén, nagyobb központi helyein megtalálhatók a kitelepült kis faházikók, árusok és a mindenféle karácsonyi ajándékok, csecsebecsék, téli finom csemegék!
Akár hétvégén, de hétköznap munka után is érdemes egy sétát tennünk. Szemezgethetünk, ajándékötleteket gyűjthetünk, esetleg el is csábulhatunk egy-egy finom falatra a nézelődés közben, vagy akár szürcsölgethetünk egy forró puncsot, forralt bort! 😉Ha több időnk van, Bécsbe is érdemes kilátogatni. Aki maradna a fővárosnál, a Vörösmarty téren található karácsonyi vásár az én személyes kedvencem - ha pedig karácsonyi vásár, akkor kihagyhatatlan egy finom kürtöskalács

2. Jégkorcsolya

Ha jégkorcsolya, akkor irány a Városliget és a műjégpálya! Gyönyörű szép nagy jégpálya, jól karbantartott, külön rész van kijelölve a profi jégkorisoknak, de a kezdőknek is! Itt könnyedén bérelhetünk, ha nem rendelkezünk saját jégkorcsolyával. Délután kivilágítva megcsodálni a meseszép Vajdahunyad várat korcsolyázás közben, páratlan élmény. Sosem késő elkezdeni a jégkorcsolyázást, kalandra fel! Tökéletes romantikus program a párunkkal, de jó szórakozás barátokkal, gyermekekkel is. 

3. Mozi - karácsonyi vígjátékok

Minden évben tartogatnak valami családi vígjátékot erre az időszakra! Ha besokalltunk a zsúfolt plázákban, nézzük meg, mit játszanak épp, 1,5-2 órára garantáltan kikapcsol egy jó film. Ha csak barátnőkkel filmeznél, ajánlom a Rossz anyák karácsonya c. filmet, ha párban, akkor a Megjött apuci 2. c. film már nemsokára bekerül a vetített filmek közé, ez egy igazi családi vígjáték.
Ha pedig a gyerkőcöknek szeretnénk örömet okozni egy mozizással, Őket a Mikulás karácsonyra c. film kötheti le a leginkább. A címekre kattintva egyből megnézheted, hol és mikor játsszák! 😉

4. Séta a Normafán

Ez a hely minden évszakban gyönyörű! Rálátni az egész városra, hirtelen innen nézve minden parányinak tűnik. Lehet sétálni nagyokat a friss levegőn, aztán inni egy forralt bort, meleg teát, vagy enni egy meleg frissen készült rétest! Remélem sokatoknak ismerős, de aki még nem járt itt, iktassa be Karácsonyig! Aki szereti a terepfutást, annak kiváló sportprogram is lehet! Illetve kiépült nemrég egy közel 2 kilométer hosszú fútópálya, így Budapest egyik legszebb környezetében és legmagasabb pontján, kristálytiszta levegőben lehet falni a kilométereket.

5. Workshopok

Ha egyedül otthon nincs kedvünk, esetleg ambíciónk nekiállni kézműveskedni, keressünk egy workshopot, ahol különböző kreatív ajándékokat készítenek. Természetesen velünk együtt, útmutatással, általában fél napos programok ezek, kiváló vezetéssel, az alapanyagokat általában biztosítják, így nekünk csak oda kell menni. Rábízni magunkat a szakértő kezekre, majd a végén az elkészített ajándéktárgyunkkal távozni!😉Plusz ráadásként pedig még ismertségeket is szerezhetünk, barátságokat köthetünk az azonos érdeklődésű résztvevőkkel. 

6. Szent István Bazilika

Látogassunk el a Bazilikába, a tetejéről csodáljuk meg a gyönyörű panorámát, vagy hallgassunk meg egy misét. A 24-ét követő éjféli misét arany misének is nevezik a templomokban ragyogó fényesség miatt, illetve a Jézus születését hirdető angyalokra utalva angyalmisének is nevezik. Ez az éjféli mise zárja le az adventet, föloldja a karácsonyi böjtöt és bevezeti az egész ünnepkört. A Bazilika előtt egyébként rendszerint lehet jégkorcsolyázni is, a karácsonyi vásárban forralt borozni, mindenféle finomságot enni, venni.

7. Szánkózás

Ez bizony időjáráshoz kötött program, de ha nem csalnak az idei előrejelzések, lesz alkalmunk rá, hogy élvezzük a havazás nyújtotta programlehetőségeket, mint például gyermekkorunk kedvencét: a száánkóóóózáást! A vidéken élőknek talán könnyebb ilyenkor alkalmas helyszínt találni, de a fővárosban élőknek sem kell kétségbe esniük. Ide kattintva találtok több alternatívát is! 

8. Fürdőzés/szauna

Egy jó gyógyvizes fürdő és mellette szaunázás kincset ér ilyenkor télen! Igazi feltöltődés, és ebben a borongós időben nincs is kellemesebb, mint a melegben kényeztetni magunkat. Közben pedig van időnk eltervezni a karácsonyi menüsort, az ajándéklistánkat szeretteinknek. Vagy csupán csak összegezhetjük az elmúlt évünket, számot adhatunk magunknak, magunkról, az életünkben történtekről. 

9. Teázz egy teaházban

Télen kívánjuk a forró, meleg teákat. Nem is gondolnánk, mennyi féle-fajta létezik, finomabbnál finomabbak és különlegesebbnél különlegesebbek! Ha még új terület nekünk a teakultúra, a teaházban kérjük ki a felszolgáló véleményét, mivel kezdjünk, mit ajánl, érdemes több félét is megkóstolni, hogy aztán végül kiválaszthassuk kedvencünket! Most kezd teret hódítani a matcha tea, mely egy igazi zöld tea különlegesség. Számos verzióban fogyaszthatjuk, akár rizstejjel matcha latte-ként is. Ajánlom az 1000 tea teaházat, illetve a belvárosban a Marumoto japán teaházat is!

10. Diótörő

Nézd meg a Diótörőt! Csajkovszkij Diótörője évtizedek óta a karácsonyi készülődés elengedhetetlen része. Az Erkel Színházban a mesebalett két felvonásban látható. Noha a jegyek már fogyóban vannak, ide kattintva  még tudunk foglalni!


🎄

Monszpart Szandra
2017.12.01.