Lakberendezés 7 tipp-2017 tavasz-nyár

2017.04.05

Aki szeretne lépést tartani a trendekkel, igazán divatosan "öltöztetni" otthonát, színben és stílusban is az élen járni, annak az alábbi cikk kötelező olvasmány!

Vegyük csak szépen sorjában. Nem arra gondolok, hogy minden évben lakásfelújítást kell tartani, újra kell tapétázni, lecserélni a bútorainkat és így tovább. Egy-egy jól megválasztott kiegészítővel és kisebb beruházással, akár egy új árnyékoló választásával igazán felfrissíthetjük otthonunkat és megváltoztathatjuk a már jól megszokott légkört! Ha pedig ilyesmire adjuk a fejünket, nem árt kicsit tájékozódni, mik is az éppen aktuális trendek.

A 2017-es év tavasz-nyári időszakára jellemző főbb vonások már előző évben eldőltek, és sokan már előre sejtették őket. Egy-egy trendnek ugyanis jól észrevehető előjelei vannak, ha fogékonyabbak vagyunk, akár mi is észrevehetjük ezeket a megfelelő szaklapokban és a témával foglalkozó külföldi blogokon is. 

Lássunk most 7 tippet, ami segít inspirálódni!

1. Lombzöld

Idén kétség kívül vezet a színek között a zöld. A Pantone Intézet 2017 év színének a 15-0343 kódszámú (Greenery) lombzöldet választotta. Nem ajánlom, hogy egy teljes szobát fessünk zöldre a trend kedvéért, de akár valamelyik szobában egy-egy sávnyi zöld tapétával biztosan feldobjuk a lakást. Ha valakinek ez is soknak tűnik, kanapénkra válasszunk egy vagy több szép zöld díszpárnát. A zöld a vitalitás, az élet színe, a környezet felé fordulást szimbolizálja. Ideje hát a művirágoktól megválni és élőre váltani azokat! Leginkább dísznövényekkel tehetjük még élőbbé otthonunkat.

+ 1 árnyékoló tipp

2. Sötétzöld

A sötétzöld szín szinte minden lakberendezési újságban megjelenik, főleg kanapékon és foteleken láthatjuk. Ha egy sötétzöld bársony ülőbútort választunk, különösen elegánssá varázsolhatjuk vele nappalinkat.  

+ 1 árnyékoló tipp

3. Mélykék, az új fekete

Olyan sötétkék (navy blue), amely szinte már-már fekete! Megjelenhet bútorokban, kanapéban, de ahogyan a zöldnél is említettem, elegendő, ha csak egy-egy konyhai kiegészítőt, vagy akár a nappalinkba pár mélykék párnát választunk. A bátrabbaknak jöhet egy kanapé! Időtlen és klasszikus, ám nem szűkíti be a teret!

+ 1 árnyékoló tipp

4. Fali képek

Természet és növények mindenhol, mindenhogy! A zöld a falon is jól mutat! Válasszunk egy növényről készült posztert, vagy egy igazi növénylenyomatot majd egy szép keretet hozzá! A fehér fal rögtön élni kezd, ezt garantálom!

+ 1 árnyékoló tipp

5. Parafa

A parafa visszatért! Választhatunk egy egész falat burkoló megoldást, sávokat, vagy akár csak bizonyos formákat is, üzenőtábla funkcióval. A fa hatású burkolat egyértelműen teret hódít, a környezettudatosság jegyében pedig nem feltétlen kell valódi fával dekorálnunk, számtalan más alternatívát találhatunk!

+ 1 árnyékoló tipp

6. Otthonosság

Rendkívül jól mutat, ha pokrócok, ágytakarók vannak kint hagyva a lakásban. Ha vastag fonálból kötött pokrócról van szó, az extrán trendi! Szinte minden lakberendezési magazin képei között, vagy akár a pinterest-et böngészve is ilyen fotókba botlunk. Nem utolsó szempont, hogy egy fáradt délután a kanapéra hemperedve csak oda kell nyúlni a finom puha, meleg takaróért. Kiegészítő és még hasznos is, nagy valószínűséggel pedig mindenkinek van is otthon egy-egy példány a szekrény alján valahol. Hát most vegyük elő!

+ 1 árnyékoló tipp

7. Feliratos posterek helyett: fekete-fehér képek

Senkinek sem kell bemutatni ezt a trendet, aki egy kicsit is mozgolódik a közösségi média világában naponta találkozhatott ilyenekkel. Inspirációs feliratok az otthonnal, életvitellel kapcsolatban, vicces feliratok, idézetek...az előszobában, konyhában, nappaliban, de a hálóban is..egyszóval: mindenhol jelen voltak! Ennek most leáldozott, helyette pedig jönnek a fekete-fehér fényképek, valamint szintén fekete-fehérben a térképek is trendik lesznek a falakon.

+ 1 árnyékoló tipp

Írta: Monszpart Szandra 
                                                                             2017.04.05.