Kertberendezés és dekoráció – a hosszú szabadban töltött napokért

2017.02.27

Imádom, amikor a hideg téli hónapok után, a masszív felhőréteg közül lassan előbújnak a Nap első sugarai. Ilyenkor a körülöttünk lévő szürke világ újra színt kap és a meleg feltölti a környezetet boldogsággal, energiával. A fák rügyezni kezdenek, kipattannak az első bimbók, csicseregnek a madarak és olyan leírhatatlan tavasz illata van mindennek.

A kedvenc évszakom. Az igazi bőrdzsekis, ballonkabátos időszak, amikor minden nappal egyre közelebb érzem a nyár hangulatát, a kerti sütögetéseket, a teraszos reggeliket és az enyhe esti sétákat. 

Régen nem szívesen bújtam ki a lakásból, de egy pár éve, ha tehetném, minden pillanatot a kertben töltenék. Nemcsak a napsütés, de a környezet közelsége miatt is. Gyakran tervezgetem gondolatban, hogyan rendezném be saját kis kinti zugomat. Szerintem fontos, hogy ha úgy döntünk, a nyár beköszöntével életterünket kiköltöztetjük a szabadba, olyan komfortossá tegyük kis kertünket, amennyire csak lehet. Persze lehetőségeinkhez mérten. Hogyan kezdd el ennek az "álomvilágnak" a megvalósítását?


Ehhez adok most pár jó tippet Neked... 😉

Helyezd kényelembe magad!

Az első és legfontosabb, hogy a lehető legkomfortosabbá varázsold a kinti létet. Ehhez hozzátartozik a megfelelő ülőalkalmatosság megtalálása, és a nap elleni védekezés is.

Persze mindennek megvan a megfelelő funkciója, ezért akkor jársz a legjobban, ha praktikus dolgokat választasz. Étkezéshez kerti garnitúrát, olvasáshoz függőágyat vagy kisebb nagyobb párnákat, napozáshoz napozó ágyat és így tovább...

Előbb találd ki a funkciót és aztán indulhat a vásárlás, barkácsolás. 

Védekezz a Nap káros sugarai ellen!

Bármennyire is szabad érzés a nap nagy részét odakint tölteni, nagyon zavaró tud lenni, ha ebéd közben könnyezik a szemem a napsütéstől, ég a hátam, és folyamatosan hunyorgok mindenkire. Ilyenkor nagyon jó érzés, ha be tudok menekülni valami árnyékot adó hely alá, legyen az akár egy egyszerű gombaernyő, vagy napellenző. 

Persze a képzeletnek semmi sem szabhat határt, ezért ma már komplett kis nappalikat költöztethetsz kertedbe, ha éppen ehhez van kedved.

Olvasáshoz napernyő, étkezéshez pergola, vagy ha téli-nyári megoldásra vágysz, télikert. Lehetőségeidnek megfelelően, bármelyiket is választod, fontos hogy töltsd meg élettel, dobd fel színes kiegészítőkkel, cserepes virágokkal esetleg esténként mécsesekkel.

Szuper megoldás! 

Tündökölj!

Bármennyire is hosszúak a meleg nyári napok, szépen lassan lemegy a Nap és visszatérsz lakásod falai közé.

Ha te is nehezen hagyod el kis kertedet, akkor húzd minél hosszabbra az ott töltött időt.

Rakd körbe pergoládat égősorokkal, gyújts fáklyákat vagy mécseseket. Már csak egy jó meleg pokrócra van szükséged és a hideg sem akadály többet.

Addig maradsz, ameddig csak akarsz...  


Írta: Hornyák Verona
2017.02.27