Karácsonyi DIY ötletek 

2017.12.07

Egyre közelebb és közelebb a karácsonyi vacsora és így az együtt töltött családi percek is.
Már most fantasztikus hangulatba kerülhetünk, hiszen a boltok polcai tömve vannak mindennel, ami egy kicsit is a karácsonyhoz párosítható. Ajándékok, szebbnél szebb csillogó-villogó égők, fák, manós, angyalkás kiegészítők. Aranyban, ezüstben, zöldben és pirosban tündököl szó szerint minden, így elég nehéz olyan helyre mennünk, ahol ne futnánk össze valami ünnepi csecsebecsével.
A hozzám hasonlók, ilyenkor olyan varázslatos hangulatba kerülnek, hogy legszívesebben hazavinnének mindent, ami mozdítható, és teleraknák vele a lakás összes szegletét. Persze nem akarok túlzásokba esni, én sem szeretem, ha valami giccses és tömény a szemnek.
Éppen ezért döntöttem úgy, hogy amit csak lehet, saját kezűleg csinálok meg. Ha idén Te is így határoztál érdemes először tájékozódnod, nézelődnöd, ihletet merítened, majd egy nyugodt hétköznap este, vagy hétvége délután, a gyerekekkel, családdal esetleg egyedül nekiállni, és csodássá varázsolni a környezetet magad körül. Hidd el, egy délután is elég!


Dekoráld otthonod, a karácsonyi asztalt, az ajándékok csomagolását, vagy télikertedet ötleteinkkel. 
🎅 🎄 ⭐ 🎨 🎀 🎁  

Ajtódíszek

A hagyományos koszorúk, természetesen kör alakú koszorúalap felhasználásával készülnek. Ezek mellett azonban, olyan cseles megoldások is léteznek, melyek a nehéz alaptól elrugaszkodva, más anyagból kínálják ugyanazokat a lehetőségeket. Az ajtódísz elkészítéséhez például a legpraktikusabb, ha hungarocell karikát, vagy drótból hajlított karikát választasz. Ez lényegesen könnyebb, mint hagyományos társa, ugyanakkor a töménytelen mennyiségű termés és egyéb dísz miatt, egyáltalán nem fedezhető fel ez a kis csalás. Tökéletes megoldás! 

Használd tovább őszi koszorúdat egy kis csellel! Ugye Te is észrevetted, hogy az ősz slágerei egy kis módosítással ugyan,de télen is visszaköszönnek. Pakolj a termés díszek közé pár piros bogyós növényt, vagy gömböket és már kész is a karácsonyi ajtódísz. 

Fali díszek  

Egyszerű pálcikák, wc papír gurigák, vagy kartonpapírok segítségével hangulatos fali dekoráció készíthető pillanatok alatt. Készíts elő fehér, ezüst és piros festéket. Ragasztópisztolyt, pár hurkapálcát, kartonpapírt, fenyőfa gallyat és színes gömböket. Hogy mit készíts belőlük? Mutatjuk a kedvenceinket: 

Ünnepi asztal

Kimondva és kimondatlanul is a karácsony középpontjában, az óriási családi ebédek állnak. Ilyenkor mindenki egy asztalnál sürgölődik, forgolódik. Fel sem fér, annyi finomság várja, hogy belekóstolj. De addig is, lepd el szebbnél szebb díszekkel az ünnepi asztalt. Égősor, tobozok, masnik és egy szépen meghajtogatott szalvéta. Már ennyitől is életre kel a teríték. Ha viszont extrábbra vágysz, ezeket látnod kell:

Mézeskalács csodák 

Nem csak ajándéknak, de dekorációnak is tökéletes. Illata édes mámorral tölti be a teret, ezért bármely mennyiségben elképesztően jó hangulatot tud kölcsönözni a szobának. Elkészítésük rendkívül egyszerű, hiszen töménytelen mennyiségű formából választhatunk. Cukorkákkal, magokkal és cukormázzal is díszíthetjük. Karácsonyfa díszként, asztali dekorációként, vagy desszertként is felhasználható.

Fények minden mennyiségben

A karácsonyi varázs egyik fő hangulatfelelősei az égősorok és mécsesek. Ez talán az első dekoráció, ami bekerül a szobába, felkerül a házra kívülről. Erre asszociálnak a legtöbben ha a karácsonyi hangulat megteremtését tűzték ki céljuknak. Az égősorok mellett nagyon szép fényt adnak a kis teamécsesek, vagy nagyobb gyertyák is. Az adventi koszorú mellett érdemes elárasztani velük a szobát. Ha nem szeretnél nagyobb munkába fogni velük, egyszerűen csak tedd bele őket egy-egy különböző méretű befőttesüvegbe. Ha több kedved van a díszítéshez, halmozd tele az üveget tobozzal vagy kisebb gömbökkel. Köss rá kívülről egy masnit és máris kész egy újabb darab. 

❄ Karácsony a télikertben

Imádom a télikert hangulatát, hiszen meleg és védett helyet biztosít, de nem zár be a négy fal közé. Itt igazán közel lehetsz a természethez, így ha azok közé a szerencsések közé tartozol, akik rendelkeznek ilyen csodával, biztosan elgondolkoztál már rajta, hogyan díszítsd fel stílusosan. A következő kis összeállításban ehhez kaphatsz ihletet. Ha pedig a télikertek érdekelnének inkább, ITT minden információt megtalálsz hozzá, amire csak szükséged lehet. 

❄ Csomagolási trükkök

Bármilyen kis apróságot szeretnél ajándékozni szeretteidnek, még értékesebbé és látványosabbá teheted, ha a szimpla ajándéktasakok helyett saját kezűleg csomagolod be őket. Idén a natúr design a nagy divat, ezekre lehet a legtöbb példát látni a Pinteresten is. Ennek lényege egy teljesen egyszerű csomagoló papír használata, mely attól telik meg igazán élettel, hogy kis apróságokkal halmozod tele díszítésként. Persze maradhatsz a hagyományosabb színes változatoknál is, erre is hoztam pár remek példát. Egy rövid videóban pedig bemutatom neked, hogyan csomagolhatsz wc papír gurigával és egy egyszerű A4 -es nyomtatópapírral.


Hornyák Verona
2017. 12. 07.